Пятница, 29.03.2024, 07:43
Приветствую Вас Гость | RSS
 
Качай музику без регестрації
Главная | | Регистрация | Вход
Меню сайта

Мини-чат

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 13

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2010 » Апрель » 9 » Стилі сучасної танцювальної музики
13:56
Стилі сучасної танцювальної музики
Хаус
У середині 80-х в Чикаго виник новий вид танцювальної музики - хаус. Назва походить від клуба Warehouse. Саме там чиказькі ді-джеї вперше спробували мікшувати сингли групи Kraftwerk зі звуком кардинально нового для того часу пристрою під назвою драм-машина. Вони зверталися до традицій андеграунду і кращі сучасні треки все ще звучать трохи "андеграундово", можливо також через якість запису. Корені цієї музики - диско. Характерним є ритм дискотеки, свінгова звучання, заводні мелодії і загальний настрій радості і веселощів. Одним словом - музика для щасливих.

Гараж
У той час як чиказькі ді-джеї експериментували з драм-машиною нью-йоркські ді-джеї в стінах клубу Paradise Garage під керівництвом Larry Levan родили інше, що не уступає в популярності на танцполе хаусу напрямок - гараж / Garage. Великий внесок у справу будівництва гаража внесли також музиканти з Нью-Джерсі. На дворі стояла середина вісімдесятих.
Що таке гараж - це насамперед вокал у дусі соул, а потім біт. Гараж - це глибока клубна музика з корінням в ритм-н-блюз. Послухайте примадонну британського відділення гаража - Ultra Nate і ви відчуєте що таке гараж.

Діп Хаус
"Глибокий хаус" - стиль, що з'явився на стику "старого" чиказького хауса і Євангеліє. Переповнений мелодіями, побудованими на старих акордних прогресії, зіграних примарним звуком електрооргана. Діп Хаус - це насамперед хаус, а вже потім - глибоке звучання інструментів.

Есид Хаус
Друге Чикаго покоління експериментувало з більш психоделічним звуком трохи прискореного синтезатора Roland TB303. Цей інструмент є культовим, саме йому ейсід хаус зобов'язаний своїм незвичайно теплим, "фанкові" звучанням. Есид-хаус - це поп-музика майбутнього, швидка, по-справжньому різка і радісна.
Відрізняється від інших хаусів більш високим темпом і відсутністю вокалу. Ймовірно "Есид гімном" є кислотні треки від Phuture.
У самому кінці вісімдесятих цей стиль іде в глибокий андеграунд, щоб створити нові стилі - дуже-дуже швидкий хардкор, діп ейсід, заколисливий свідомість (але не ноги) транс і габбу - дуже-дуже-дуже швидку похідну хардкора.

Транс
Це щось середнє між Амбіенте і ейсід-хаусом. Транс значно безпечніше для барабанних перетинок, чим будь-яке техно, але під нього можна відмінно танцювати. Мета цієї музики - перенести тебе в інші світи за допомогою руху. Пластичний і чіткий, дуже "космічний", транс рідко переборює оцінку "150 bpm".

Прогресивна
Прогресивна - це різновид хауса. Повна назва - Progressive House. З'явилася ця музика в останні роки. Характеризується наявністю симпатичної заводний мелодії і стабільним бітом в 120 - 130 bpm.
Чому прогресивний - не знає ніхто, просто так один з музичних журналів спробував виділити це звучання. Ймовірно прогресивність полягає в поверненні до традицій стабільного біта і мелодійності хауса.
Як би там не було прогрессив сьогодні напевно сама популярна в нас на танцполі музика, втім і сама комерційна. Прогресивна - стиль більшості танцювальних проектів популярних європейських виконавців - Quicksilver, Sash, Red5, Brooklyn Bounce і ін Особливо можна виділити італійську трактування прогресивності - Так званий Dream House, він же Середземноморський Прогресив / Mediterranean Progressive /, представлений Gigi d'Agostino, Robert Miles та ін

Техно
Термін техно використовується для великої кількості видів електронної музики. Особливий, нетанцевальний аспект може бути знайдений в окремому напрямку техно - Ембієнт, на треках лейбла WARP. Інший вид багатьох стилів - детройтської техно.
Подібно хаусу, оригінальне техно характерно чотирма чвертями 1 2 3 4. Воно дещо швидше ніж хаус (126-130 BPM) і не завжди містить диско-удари. Мінімальне техно-просто ритм і мало-мало звуку. Техно - крайність танцювальної музики, яка має ті ж самі ритмічні основи, що й інші види хауса, але використовує більш інтенсивний синтезаторні семпли. Існує безліч варіацій на цю тему. Важкі версії, відомі як рейв і транс, більш швидкі версії - габба (Голландський жанр).

Хардкор
Це страшної швидкості музика. Удари молотком по голові зі швидкістю від 150 до 220 ударів на хвилину. Знавці кажуть, що якщо слухати таку музику достатньо довго, виникає відчуття, що світ перетворився у величезну бензопилу. Хардкор - це просто прискорення техно плюс фрагменти відомих пісень, які в результаті звучать так, ніби хтось переключив швидкість програвача з 33-х на 45 оборотів в хвилину. Іноді здається, що це просто старий добрий speed-metal, але з техно-бітом в якості підкладки. Але це тільки здається ...
 
Просмотров: 3128 | Добавил: Rayter | Рейтинг: 3.5/2
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск

Календарь
«  Апрель 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архив записей

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz


  • Copyright MyCorp © 2024

    Создать бесплатный сайт с uCoz