Среда, 08.05.2024, 14:34
Приветствую Вас Гость | RSS
 
Качай музику без регестрації
Главная | | Регистрация | Вход
Меню сайта

Мини-чат

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 13

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2010 » Апрель » 9 » Вибираємо струни під свою гітару
13:58
Вибираємо струни під свою гітару
Види струн

Жильні струни роблять з кишок тварин. Незважаючи на те, що останнім часом за кордоном їх навчилися краще захищати від зовнішніх впливів, на інструментах з металевими ладами вони довго не тримаються. Вони також мають неприємну здатність втрачати свої якості в умовах підвищеної температури і вологості.

Синтетичні струни - використовуються тільки для "класичної гітари". Вони також рекомендуються для початківців через свою м'якості. Три верхніх струни гітарного комплекту - це синтетична нейлонова волосінь. Інші три басових струни виготовлені на поліфіламентной   синтетичній основі з того ж нейлону з поверхневою дротяної обмоткою. Традиційним матеріалом обмотки для них є дріт круглого профілю з посрібленою міді. Срібне покриття в кілька тисячних часток міліметра не тільки добре виглядає, але й покращує звучання порівняно глухий міді, хоча і досить швидко стирається.

Товщина струн:

1-а струна "ми" карбон - 0,48 мм (у нейлону - 0,70 мм);

2-я струна "Сі" карбон - 0,67 мм (у нейлону - 0,80 мм);

3-я струна "сіль" карбон - 0,87 мм (у нейлону - 1,00 мм).

Карбонові струни мають перед нейлоном перевагу в кращій опірності зносу, але їх самим головною перевагою є велика дзвінкість. Їх єдиний недолік - це помітно більш висока вартість. Жилка з карбону дорожче найкращою нейлонової в 5-7 разів, що, можливо, пов'язано з тим, що випуск цих струн ще не набув масового характеру.

Басові струни комплектів з карбонової волосінню можуть виготовлятися як із застосуванням карбонового волокна, так і з використанням традиційного нейлонового, оскільки різниця в дзвінкості у кручених струн менш відчутно, ніж у волосіні.

Про натягу струн

  Натяг струн гітаристи, що грають "на металі" звикли визначати за номером перші струни, зазначеної у тисячних долях дюйма. Проте мало хто звертає увагу на діаметри басових струн, і даремно. Американські струни для акустичних гітар на сталевий основі, як правило, розраховані на інструменти, на яких грають медіатором. Ці комплекти передбачають більш сильний натяг басових струн.

Натяг гітарних струн на синтетичній основі також визначається виходячи з перетинів струн. При цьому важливо розуміти, що порівнювати по перетинах можна тільки однорідні матеріали - наприклад, нейлон з нейлоном, карбон з карбоном. Порівнювати нейлон з карбоном по діаметрам неправомірно через різницю в щільності між цими матеріалами. При цьому відзначимо, що різниця у натягу нейлонової волосіні різного діаметру мізерно - навіть різниця в 0,002 дюйма / 0,05 мм не є суттєвим для натягнення струн, тому що нейлон легше стали майже в 8 разів.

При виборі струн головним чином необхідно відштовхуватися від того яке звучання подобається особисто Вам, яким інструментом Ви маєте в своєму розпорядженні і навіть те, яку музику Ви виконуєте.

Потрібно дотримуватися таких правил:

1. якщо подобається класичне звучання іспанської гітари або в силу будь-яких причин підходять тільки м'які струни - варто зупинити свій вибір на синтетичних струнах;

2. якщо   важлива сила звуку і дзвінкість, і в кого великий, американського типу інструмент з низькою посадкою струн над грифом, слід надавати перевагу струни на сталевий основі;

3. тому, хто не хоче мати на пальцях лівої руки товсті мозолі, але кого не влаштовує декілька "пластмасове" звучання синтетичних струн, можна порадити ставити струни на трос або на сталевий основі.
Просмотров: 2077 | Добавил: Rayter | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск

Календарь
«  Апрель 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архив записей

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz


  • Copyright MyCorp © 2024

    Создать бесплатный сайт с uCoz